Huisje, boompje, beestje: het is wat de maatschappij traditioneel gezien van ons verwacht. Toch kiezen steeds meer mensen er bewust voor om vrijgezel te blijven. Trouwen doen we later, kinderen krijgen eveneens, en als het even kan, blijven we steeds langer single. Om nog even te genieten en vooral: om later geen spijt te krijgen.

En dat is je goed recht. Sterker nog: vandaag hebben we een vijftal redenen voor je waarom het eigenlijk helemaal geen slecht idee is om langere tijd single te blijven. Want op de lange termijn ben je misschien wel beter af als je eerst een langere tijd vrijgezel bent geweest.

Langdurig single: geen problemen
Laten we wel wezen: een relatie kan je een hoop moois bezorgen, maar het is lang niet altijd koek en ei. Relaties kunnen namelijk gecompliceerd zijn, maar zelfs al zijn ze hartstikke gezond, dan vergt het liefdesleven nog de nodige inspanningen.

Stel je voor dat jij dol bent op vlees, maar je partner vegetarisch is. Of dat jij om 17:00 uur al thuis bent van werk, maar je partner pas om 20:00 uur. Of dat jij vóór de relatie elke woensdagavond bij je vrienden of vriendinnen was, maar nu je in een relatie zit… plots steeds minder contact met ze hebt.

En die jaarlijkse weekendtrip? Die lijkt er dit jaar ook niet te komen, net als dat je het tv-gebruik op elkaar moet afstemmen en elke zondagmiddag naar je vervelende schoonouders moet. Enfin, je moet in een relatie voortdurend rekening houden met je partner en daar is niet iedereen altijd even happy mee.

Als een relatie na verloop van tijd ook nog eens saai of eentonig begint te worden, of jullie echt serieuze relatieproblemen krijgen, dan zul je je waarschijnlijk hardop afvragen of niet tijd is om de relatie te verbreken. Was je maar single…

Leave a Reply

Your email address will not be published.