Na maanden van sociale isolatie is het nu weer mogelijk om binnen te sporten. Winkelen kan weer, ‘doorstroomlocaties’ zoals pretparken mogen mensen ontvangen en de terrassen blijven langer open. Beetje bij beetje gaan we terug naar een wereld zonder beperkingen, hoewel het nog drie weken duurt voordat de volgende en derde stap in de versoepelingen wordt gezet.

Met een vrije en zorgeloze zomer voor de boeg staan singles klaar voor een summer of love. Maar niet iedereen is geschikt om mee te daten, want uit een recente enquête van de Dating Group blijkt dat singles vooral op zoek zijn naar een gevaccineerde partner. Het bedrijf achter talloze internationale datingsites heeft de gebruikers gevraagd hoe zij deze zomer willen doorbrengen en met wie. Dit zijn de resultaten van de enquête:

Gevaccineerde partner is gewild
Meer dan 86% van de ondervraagden zegt op zoek te zijn naar een partner die is gevaccineerd. Voor singles is dit een belangrijke overweging om wel of niet met iemand af te spreken. Ongeveer 40% van de ondervraagt meldt dat daten met iemand die is ingeënt, hen meer gemoedsrust geeft als het gaat om hun gezondheid.

Vaccineren om te kunnen daten
In overeenstemming met onderzoek van datingsite happn is ‘weer kunnen daten’ een van de redenen waarom singles zich laten vaccineren. 53% van de ondervraagden zegt ernaar uit te kijken om gevaccineerd te worden zodat ze hun dateleven weer kunnen oppakken.

Vaccinatiestatus als pluspunt
Van degenen die al gevaccineerd zijn, heeft meer dan 70% dit in het datingprofiel gezet. De status “gevaccineerd” zal deze zomer een cruciale rol spelen. 62% van de ondervraagden zegt niet te vragen of iemand is ingeënt, maar het is wel informatie die ze graag willen weten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.