Wanneer je voor het eerst iemand ontmoet die je leuk vindt op basis van z’n uiterlijk, kan het heel spannend worden. Want welke persoonlijkheid schuilt er nu achter die knappe kop? Je had je stiekem al het één en ander voorgesteld, maar waar je geen rekening mee had gehouden was dat hij zó arrogant was. Ja, er zijn zat mensen die door hun schoonheid wat uit de hoogte zijn, maar toch, hij zou anders zijn. Helaas blijkt de realiteit anders, want z’n arrogantie gaat zelfs zo ver dat hij onuitstaanbaar is.

Jammer, want een kenmerk waar je naar op zoek bent bij een man, is bescheidenheid. Een bescheiden man is iemand die begrijpt dat iemands werkelijke waarde de innerlijke waarde is. Een bescheiden man heeft immers geen behoefte om te pronken of over zichzelf op te scheppen, ook al is ‘ie knap, succesvol, of allebei. Reden genoeg om je meer te vertellen, of eigenlijk te waarschuwen voor arrogante mannen. Want hoe herken je ze?

Wat is arrogantie?
Arrogantie is een karaktereigenschap, gedragseigenschap, of houding die mensen structureel of incidenteel kunnen vertonen in omgang met andere mensen. Iemand die arrogant is voelt zich boven anderen verheven en vertoont gedrag waarbij het vooral om hem of haar moet gaan.

Een arrogante persoonlijkheid is dan ook is vaak (te) veel met zichzelf ingenomen, en laat egoïstisch, hooghartig of pedant gedrag zien. Arrogantie wordt vaak slecht of niet getolereerd door anderen en kan tot conflicten leiden. Waar je in de praktijk aan moet denken als we het hebben over een arrogante man?

Leave a Reply

Your email address will not be published.