Een man met zwart haar, die lang is en gespierd. Of een blonde vrouw met blauwe ogen en stralende glimlach. Vraag aan een tiental singles wat de ideale Nederlandse man of vrouw is en je krijgt 13 meningen en 20 discussies. Waar we het over eens zijn is dat smaken verschillen, maar gezamenlijk hebben we wel een sterke voorkeur voor bepaalde ‘types’. Dat blijkt ook uit het laatste onderzoek van datingservice Lexa onder 1.883 Nederlandse singles.

De ideale man en vrouw
Dat mannen en vrouwen anders zijn, weet iedereen. Maar ondanks de verschillen blijken er ook veel raakvlakken te zijn. Sommige kenmerken van een ideale man zien we terug in de ideale vrouw en vice versa. Zowel de man als de vrouw valt op iemand die aan fitness doet, een alleseter is en liefhebber van honden. Op andere gebieden lopen de meningen uiteen.

De ideale Nederlandse vrouw
Nederlandse singles houden van romantische vrouwen. Lang blond haar met blauwe ogen: het is de ideale combinatie volgens de Nederlandse man. Voor mannen zijn het niet de typische lichaamsdelen waar hun aandacht naar uitgaat als we het hebben over de ideale vrouw. Het zijn niet de borsten of het achterste. Het is de glimlach. Mannen blijken namelijk compleet te vallen voor de glimlach van een vrouw, zo geven ze zelf aan. En dan hebben we nog positief nieuws voor vrouwen: mannen geven vaker de voorkeur aan een vrouw met normaal figuur dan met een slank postuur.

Als ze ook van het type fitgirl is, dan zou dat helemaal mooi zijn. De man ziet verder graag dat ze alles lust, van actiefilms houdt en een liefhebber is van honden. Het is misschien een beetje cliché, maar als ze goed kan koken, dan zou het perfecte plaatje compleet zijn. Ze zeggen immers niet voor niets dat de liefde van een man door de maag gaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.